Huisvesting

HuisvestingOm Pica’s te trainen is eigenlijk niet veel nodig. Met enkele dieren kun je al een geweldig spektakel laten zien.
Een volledige hokindeling bestaat uit trainingboxen nesthokken en twee kitboxen één voor duivinnen en jonge dieren en één voor jonge doffers.
Maar als je alleen enkele Pica’s wilt trainen heb je al voldoende aan enkele trainingsboxen en duivinnenhokjes. Dus ook liefhebbers met weinig tijd en ruimte kunnen deze unieke sport gaan beoefenen.

Met een hokje zoals op de foto. Heb je al voldoende ruimte voor vier doffers en twee duivinnen. Elke duif heeft hier een ruimte van 40 x 40 x 40 cm. Op een simpele manier kunnen de hokken voor de doffers worden verduisterd door simpel het aanvliegplankje dicht te doen. De totale grote van het hok is 80 cm breed, 120 cm hoog en 40 cm diep.

Natuurlijk kun je het hok ook groter maken. Maar hoe je de duiven ook wil huisvesten is niet belangrijk. Mits het hok maar droog en tochtvrij is met een goede ventilatie. Wel ontkom je er niet aan om elke volwassen Pica vroeg of laat apart te gaan huisvesten. In verband met zijn enorme territoriumdrift