Rasbeschrijving

RasbeschrijvingDe oorspronkelijke voorvader van de huidige kropper rassen, is waarschijnlijk naar Spanje gebracht door de Moren. Maar de uiteindelijke voorvader van elk duivenras is de rotsduif geweest.
De Palomas Deportivo of zoals zijn bijnaam luidt: Pica, is het resultaat van kruisingen uit alle oude Spaanse kropper rassen.
Oude kropper rassen die al eeuwen werden gebruikt voor het vangen van duiven. De grootste invloed op de Pica heeft de Valencia Antiquo gehad.

De exemplaren die uit al deze kruisingen zijn voortgekomen zijn steeds verder geselecteerd op de volgende kwaliteiten.

  • intelligentie
  • temperament
  • snelheid

Bij de selectie van de Palomas Deportivo zijn er drie factoren erg belangrijk geweest.

  • de arrogantie van de Spaanse kropper handhaven
  • de kennis en deskundigheid van de fokker
  • de zeer hoge en strenge eisen van de Picasport

Uiteindelijk is er de ultieme sportduif uit voortgekomen zoals we hem nu kennen. Een wedstrijdduif pur sang. Bij deze wedstrijden gaat het erom dat de doffer in een groep van rasgenoten een fysiek sterke en gezonde duivin probeert te veroveren.

Al vliegend pareert de doffer boven de duivin, vouwt zijn vleugels, strekt zijn poten en tracht haar naar beneden te drukken of in haar nek te pikken. Wat hem de bijnaam Pica opgeleverd heeft. Snijdend met zijn vleugels zal hij haar proberen te bewegen om te landen. Haar daarbij geen enkel moment uit het oog verliezend.

Van alle kruisingen die zijn gemaakt was het doel steeds hetzelfde. Namelijk het kweken van de ultieme sportduif. Met het beste in zich van elk Spaans kropper ras namelijk zijn passie en temperament.
Zelfs tot op het moment van vandaag. Verwerft de Picasport een steeds groter wordende bekendheid zowel in Spanje als daarbuiten. Zoals Portugal, Engeland, Argentinië, Cuba, Mexico, Puerto Rico, Venezuela en in Amerika vooral in Californie en Florida. Maar ook in Nederland, Duitsland en Belgie geniet de Pica een steeds grotere bekendheid.